1

Ne lógjunk folyton a mobilon, mert úgy a gyerek is függő lesz

Ne lógjunk folyton a mobilon, mert úgy a gyerek is függő lesz

– Hatalmas szakadék van a mai szülők és a gyerekek között: a kütyükorszak szülöttei már ők. Mikor kezdődött ez el igazán, miért most alakult ki ennyire ez a jelenség?
– A 2010-es digitális robbanástól kezdve tapasztalható az, hogy bárhol, bármikor bárki elérhető online. Ez természetesen az okoseszközöknek köszönhető, hiszen ezzel mindenkinek lehetősége nyílt arra, hogy nonstop online legyen. És innentől beszélünk egy új generációról, az „alfákról” – mondja Steigervald Krisztián, a 6generáció alapítója.

– Ezzel párhuzamosan figyelhető meg a jelenség, hogya gyerekeket a szülő már nem tudja arra tanítani, amit ő megtanult a gyerekkorában,hiszen ezekkel az eszközökkel, játékokkal ő akkor nem találkozott. Az eddigi felnőtt-fókuszú ismeretátadás már rég kortárs-orientációvá alakult át, így mi, felnőttek még abból is kimaradunk, hogy legalább a gyerekeinkkel együtt fejlődhessünk. Így nemhogy tanítani, még együtt szórakozni sem tudunk a gyerekekkel.

Tehát a folyamat minimum kettős: a technika hihetetlenül intenzív fejlődése mellett átalakultak az intergenerációs kapcsolódási pontok is.

A teljes cikk a 24.hu-n itt elérhető.
https://24.hu/tech/2017/11/20/ne-logjunk-folyton-a-mobilon-mert-ugy-a-gyerek-is-fuggo-lesz/

1

Legújabb bejegyzéseink

Social Media

Scroll to Top