v

Valentin napkor szakíts a Toldiban…

Valentin napkor szakíts a Toldiban...

Ha az egyes generációk eltérő módon élnek meg egy olyan hagyományos ünnepet, mint a karácsony, vajon mi lehet a helyzet egy olyan jövevény ünneppel, mint a Valentin nap, amiről a 90-es évek közepéig azt sem tudta az ország, hogy eszik-e vagy isszák.

Nos, nagyon sok Baby Boomer (55 év feletti) egyszerűen negligálja vagy kritizálja, mondván, ez valami amerikai hülyeség. Ez a BB-s nem vesz semmit Valentin napra, de talán jobb is: valljuk be, Y-os hölgy alkalmazottak leginkább zaklatásnak tekintenék, ha Valentin napon virágot kapnának a főnöküktől.

Az X-esek többsége már jóval elnézőbb, náluk a Valentin nap szinte egy második nőnap lett: férfi ad ajándékot nőnek (főképp, ha második családját alapítja éppen…), fordított irányú ajándék-áramlás lényegében olyan ritka, hogy ugyan ismerünk valakit, aki látott már X-eseket kölcsönös ajándékozás közben, csak nem tudjuk, hogy higgyünk-e neki.
Azért nem árt, ha a nők tudnak róla, az X-es pasik többsége alapvetően rájuk tukmált kötelességnek éli meg a Valentin napot, kevés ilyenkor az őszinte mosoly, de majd belejönnek… ha akarnak.

Az Y-os minden újdonságot szívesen átvesz és adoptál, és ez mindenek felett igaz egy olyan ünnepre, aminek a közepében a „lájk” áll. Ha lájkolni kell, vagy mosolygós, ölelkező emberek képét megosztani, az Y-osnak nincs párja a földön, nem csoda hát, hogy a Valentin nap közel áll a szívükhöz.
Hogy legyen valami vicces is, ami hozza a lájkokat és előmozdítja az ünnep élménnyé válását, az öniróniára hajlamos fiatal Y-osok vadabbnál vadabb bulikkal figurázzák ki saját ünnepüket, azzal a másodlagos céllal, hogy az eseményen talán felbukkannak Z-s csajok is.

Kvintesszenciája ennek a rendnek a Szakíts a Toldiban című rendezvény, amelynek jelmondata:
„Hervadó rózsa helyett idén élményt adjál a kedvesednek és Szakíts vele a Toldiban!”

Hogy a Z-s csajok tényleg ott lesznek-e, azt persze nem tudjuk, de hogy jó sok emojit fognak kiosztani Valentin napon az instán, az előre borítékolható.

v

Legújabb bejegyzéseink

Social Media

Scroll to Top